Thea van der List (Roosendaal)

Het Roosendaalse zangeresje Thea van der List was eind  50-er jaren in de eerste helft van de 60-er jaren actief. Zij woonde toen in een flat aan de Eikenlaan te Roosendaal.

Tijdens de Kermis van 1958 maakte zij haar debuut  als zangeres in een horecagelegeinheid waar haar vader als ober werkte. Zij werkte in 1959 mee als zangeres aan de uitvoering van 'Pukkel en Pukkel’ door de Roosendaalse cabaretgroep Klaveren Vijf met o.a. Jac Mol en Lau Machielse (als Pukkel en Pukkel) en Jan Mol. Ze trad regelmatig op met begeleiding van The Caldonians.

 

Op 30 juni 1961 was Thea voor het eerst op de radio te beluisteren. Dat was in het VARA programma "Renesse op Stelten" gepresenteerd door Henk van Stipriaan. In juli 1961 deed zij mee aan de manifestatie "Breda Nu" en een daar gemaakte opname werd uitgezonden door Radio Luxemburg. Ze was succesvol op het songfestival in Oisterwijk. Verder trad ze tweemaal op voor de KRO radio in het programma "Springplank". In februari 1962 verscheen zij op TV met de song Alfredo in het programma 'Rooster' (AVRO) van Gerrit den Braber. Onder leiding van Gerrit den Braber nam zij samen met Lily Wymenga, Pety Zwaard en Donald de Marcas als De Peperklippers een Nederlandstalige versie op van de hit Mexico (Sjaantje heeft een Mexicaantje). De Philips single met Alfredo op de achterkant werd in april 1962 uitgebracht.

Op 16 juli 1962 was Thea weer op TV te zien in het programma "Nieuwe Oogst" gepresenteerd door Paul van Vliet. René & The Alligators presenteerden in dit programme hun onsterfelijke uitvoering van Guitar Boogie.

 

Later in 1962 mocht zij een solo single voor het Philips label opnemen met begeleiding van het orkest o.l.v. Bert Paige. De song De Sombrero van Gaspar werd in 1934 voor het eerst uitgevoerd door het orkest van Xavier Cugar als El Sombrero de Gaspar. De Nederlandse tekst was van Lodewijk Post alias Gerrit den Braber. In februari 1963 presenteerde zij het nummer op de TV in het programma 'Sterren en Streken' (AVRO).

 

1962 Philips 318.712 PF Mexico (Sjaantje heeft een Mexicaantje/Alfredo (als De Peperklippers)

1962 Philips 318.787 PF De Sombrero van Gaspar / Ben ik jouw vriendinnetje?

 

 

Thea van der List - De Sombrero van Gaspar (Philips PF 318.787 1962