The Blue Stars (Roosendaal 1960-1962)

Bezetting:

Riny Oostvogels (gitaar) naar The Fire Devils

? (gitaar/zang)

Geert Keij (gitaar/zang) naar The Fire Devils

? (accordeon)

Jos Heeren (basgitaar) naar The Fire Devils

Gerry Maas (drums) naar The Fire Devils

 

The Blue Devils is ontstaan in 1960 als een bandje dat voornamelijk Nederlandse en Engelse populaire hits en dansmuziek speelde. Zij waren in de regio West-Brabant op diverse talentenjachten van de partij. Zo moesten ze in september 1961 op de Amilto in Etten-Leur spelen, maar kregen een paar dagen daarvoor onenigheid en de zanger stapte op. De neef van de buurman van Jos Heeren kende een goede zanger uit Roosendaal en dat was Geert Keij een geweldig muzikant die onmiddellijk bij de band de rock-n'-roll introduceerde.

 

Op zondagmorgen werden er 2 nummers ingestampt You Need Hands en South of the Border (in de huiskamer van Jo en Jos Heeren waar ze ook de volgende jaren ook altijd op volle sterkte repeteerden waarbij heel de wijk kon meegenieten. Onder de geweldige zorg voor de inwendige mens door Jo Heeren die alles voor de band opzij zette).

 

s’Middags moesten ze om half drie optreden en het werd een groot succes. Later werd de naam The Blue Stars (er waren er meer in West-Brabant met die naam actief) veranderd in The Fire Devils. Ze hebben ongeveer 4 jaar samen gespeeld en toen is iedereen zijn eigen weg gegaan.