The Vikings (Wouw) 1962-1965

Bezetting:

Harry Voermans (sologitaar) in 1966 naar 19th. Dimension

Frans Timmermans (slaggitaar)

Pierre van de Leijgraaf (slaggitaar)

Wim Machielsen (basgitaar) vervangen door

- Ad Mol (basgitaar) vervangen door

- Ad Vromans (basgitaar)

René Roeken (drums)

Pierre van Ravels (zang)

 

De gitaargroep The Vikings werd opgericht nadat de vrienden Harry Voermans, Frans Timmermans en Wim Machielsen in 1962 een optreden van hun plaatsgenoten The Timonters hadden bijgewoond. Dat was in de Kunstkring, de oude noodkerk in de Kloosterstraat, tijdens een feestavond van voetbalclub Cluzona. Daar trad ook Jeanne van Hassel als Miss Ann samen met The Rocking Boys (Jan en Wim Makatita en Evert Solisa) uit het Wouwse 'Ambonesenkamp' op. De drie vrienden vonden Pierre van de Leijgraaf, die in een duo met zijn broer The Everly Brothers imiteerde, en René Roeken bereid om mee te doen.

 

Harry Voermans en Wim Machielsen speelden beiden op Fasan gitaren, aangeschaft bij Muziekhandel Fred Hilberink uit de Roosendaalse Passage. Het eerste optreden vond plaats in Hotel de Kroon op de Markt in Wouw, ze speelden toen alleen nog instrumentals.

 

Na wat wisselingen kwam ook zanger Pierre van Ravels in de band. Ze deden op 26-10-1963 mee aan een talentenjacht in Schouwburg de Kring te Roosendaal. Georganiseerd door Piet Hopmans.  Met het door Pierre gezongen "Hello Josephine" wonnen ze later een talentenjacht tijdens de Wouwse Muziekfeesten.

 

Ondertussen hadden ze in hun eigen repetitieruimte een bar en sfeerverlichting aangebracht. Steeds meer mensen kwamen tijdens hun wekelijkse repetities op zondagochtend naar hun honk. In het dorp werden ze 'De Noormannen van Wouw' genoemd.

 

Er werd regelmatig opgetreden in buurthuizen, sozen, cafés en feestjes. Tijdens de zomervakanties verbleven en speelden ze op Camping Moens aan de zeedijk tussen Westkapelle en Domburg.