Jack & Woody (Roosendaal 1960-1961)

Jack & Woody

Jack de Nijs (zang, gitaar)

Cor 'Woody' van Leest (zang, gitaar) ex- The Thyfoons; naar The Scottelli's 

 

Duo bestaande uit Jack de Nijs en Cor van Leest in de stijl van The Everly Brothers. Cor kwam aan zijn bijnaam Woody, omdat hij de gewoonte had altijd op een houtje in zijn mond te bijten. Er volgen wat optredens in het Fatimahuis met begeleiding van Henk Voorheijen op drums en Nico Takarindingan op bas (beiden speelden met Jack de Nijs in Jack Dens & The Swallows).

 

Eind 1960 krijgt het duo de kans om enkele opnamen in de studio te maken. Producer Jack Bulterman was reeds bekend voor zijn werk met The Blue Diamonds en met JACK & WOODY worden covers opgenomen van de recente hitsingle van de Everly's Lucille / So Sad. Jack toonde al vroeg zijn talent als componist met 2 zelfgepende songs Paulette (wat wel een beetje op Claudette lijkt van de Everly's) en They Say. Alleen de single Paulette / So Sad werd uitgebracht.

 

Een foto van het duo verschijnt in januari 1961 in het teenager muziekblad Muziek Parade met de volgende tekst bij de foto: JACK EN WOODY zijn twee muzikale jongens uit Roosendaal, die onlangs hun debuut maakten met een eigen compositie "Paulette". Componeren en zingen zit hun in het bloed.

 

 singles:

1960 Paulette / So Sad (Fontana TF 266.179)

1960 Lucille / They Say (Fontana TF 266.180) nooit uitgebracht!