The Comets (Roosendaal 1960s)

Bezetting:

Dries Patijn alias André Moss †  (saxofoon) ex- De Marjandries; naar The Rose Valley Quartet

? (accordeon)

? (drums)

 

Dries Patijn werd op 17 mei 1934 geboren in Rotterdam en groeide op in een weeshuis in Breda. Hij leerde saxofoon spelen en kwam in diverse orkestjes terecht. Zo speelde hij o.a. samen met organist Marijn Heeren (die ca. 1965/1966 The Electronica's in Sint Willebrord zou oprichten) en ene Jan in De Marjandries. De naam was samengesteld uit de voornamen van de muzikanten van het trio.

 

Toen hij in het trio The Comets (p/a G. ter Borghstraat 27a, Roosendaal) speelde werd hij in 1967 gevraagd door Jack de Nijs om bij zijn The Rose Valley Quartet te komen spelen. Daarna volgde in 1969 het Combo Wil de Bras en maakte daarmee zijn eerste plaatopnamen.

 

Dries ging daarna sessiewerk verrichten voor de artiestenstal van Jack de Nijs (Jack Jersey) en in 1973 werd zijn eerste solosingle "Ella" uitgebracht en ging hij nu tevens als André Moss door het leven. De naam Moss ontleende hij aan Jerry Moss, de partner van Herb Alpert, die samen de succesvolle platenmaatschappij A&M Records oprichtten.

 

Dries Patijn woonde evenals Jack de Nijs in de flat aan de Paulus Potterstraat in de Roosendaalse Westrand en daarna 18 jaar in de Eikenlaan (Vrouwenhof). Daarna bouwde hij een woning aan de Roosendaalsebaan (nabij Bosschenhoofd) en was daar en later in Etten-Leur actief in de caravan- en recreatiebranche. In december 1975 had hij tevens een platenbar in de Passage 25 te Roosendaal geopend.

 

Dries Patijn is op 21 juni 1989 in Etten-Leur op 55-jartige leeftijd overleden.