The Fire Devils (Roosendaal 1962-1964)

 

Bezetting:

Riny Oostvogels (gitaar) ex- The Blue Stars; in 1970 naar The Stravelli´s (Oud Gastel)

Geert Keij alias Karel de Kei (gitaar/zang)ex- The Blue Stars; naar The Elkohns

Jos Heeren (basgitaar) ex- The Blue Stars

Gerry Maas (drums) ex- The Blue Stars; naar The Timonters

 

tijdelijke invallers:

Jos Rijnkels (drums) naar The Stylets

Tonnie Elsten (gitaar)

 

The Fire Devils is ontstaan als een bandje dat voornamelijk Nederlandse en Engelse populaire hits en dansmuziek speelde. Zij zijn opgericht in 1960 onder de naam The Blue Stars en waren in de regio West-Brabant op diverse talentenjachten van de partij. Zo moesten ze in september 1961 op de Amilto in Etten-Leur spelen, maar kregen een paar dagen daarvoor onenigheid en de zanger stapte op. De neef van de buurman van Jos Heeren kende een goede zanger uit Roosendaal en dat was Geert Keij een geweldig muzikant die onmiddellijk bij de band de rock-n'-roll introduceerde. Keert Keij alias Karel de Kei bouwde hierna een loopbaan op als zanger en gitarist van diverse amusementsbandjes. Hij nam ook een aantal Nederlandstalige singles op sedert 1968.

 

Op zondagmorgen werden er 2 nummers ingestampt You Need Hands en South of the Border (in de huiskamer van Jo en Jos Heeren waar ze ook de volgende jaren ook altijd op volle sterkte repeteerden waarbij heel de wijk kon meegenieten. Onder de geweldige zorg voor de inwendige mens door Jo Heeren die alles voor de band opzij zette.

 

's Middags moesten ze om half drie optreden en het werd een groot succes. Later werd de naam The Blue Stars (er waren er meer in West-Brabant met die naam actief) veranderd in The Fire Devils. Ze hebben ongeveer 4 jaar samen gespeeld en toen is iedereen zijn eigen weg gegaan. Leuk waren de optredens in ’t Gebouwke aan de Ludwigstraat van half acht tot half elf, want om elf uur moest iedereen weer buiten staan.