Take Five (Roosendaal 1966-1967)

Bezetting:

Willy Butters (zang) ex- Clover 5; vervangen door Achmed Albar; naar Windfall

Achmed Albar (zang) naar Clover Leaf

Rob Joling (gitaar) ex- Clover 5; naar Fanny Hill

Ruud Koeasi (gitaar) ex- Clover 5; naar John Wisse & The Civilians

Adrie Voorheijen (drums) ex- Les Richards, Wij Kwajt; naar Clover Leaf

Ruud Wenzel (bas) ex- Clover 5; naar Rose Valley Quintet

 

Beat- en rhythm & blues band Take Five. Hun promotiefoto werd opgenomen in Bar-Dancing "De Aap" aan de Markt 14 (voorheen Fa. P. Luijsterburg, schilderswinkel, later Bar-Dancing-Discotheek Occotorro, Chinees Restaurant Kota Radja en thans Dakota'z). Optreden in De Aap deden ze (voor zover bekend) tijdens de Kermis van Roosendaal op 4 en 5 september 1967.

 

De eigenaren Ton en Ans Hofland afkomstig uit Beverwijk (Noord-Holland) exploiteerden eerst de Anston Bar in de Stationsstraat (hoek Vugtstraat). Ton Hofland was mecaniciën van de door Caballero gesponsorde wielerploeg. Zijn ouders hadden een fietsenzaak in Beverwijk. Foto's van de Caballero wielerploeg en van de bekende Beverwijkse profrenner Ab Geldermans hingen in het bargedeelte. Bar-Dancing "De Aap" werd geopend op 2 september 1966 en werd wegens faillissement in juni 1968 gesloten.

 

Take Five ontstond toen Will Butters (Willy Malakusea), Ruud Wenzel, Ruud Koeasie en Rob Joling van de Indo band Clover 5 besloten om samen met drummer Adrie Voorheijen (ex- Les Richards) een nieuwe formatie te vormen. Het organisatiebureau 'Roulette' van Jacq van Loon en Adrie Voorheijen zorgde voor de promotie.

 

De zeer talentvolle zanger Achmed Albar uit Bergen op Zoom kwam er als 6e man bij, maar Wil Butters vertrok tijdelijk naar een andere band. Achmed was de zoon van een Egyptische vader en een Indonesische moeder. In deze sterke samenstelling konden ze het moeiteloos opnemen tegen de bekende Nederbeat groepen, die in Dancing De Aap optreden. Achmed zong daar ooit eens een paar nummertjes samen met de band de Tee-Set. Hun zanger Peter Tetteroo (inmiddels onverleden) was vol lof over deze voor hem onbekende plaatselijke zanger. Achmed bracht het later met de Bergse/Roosendaalse groep Clover Leaf tot landelijke bekendheid. Na zijn terugkeer naar Indonesië bouwde hij daar een carrière als zanger op.