The Red Caps [Joey Devlin] (Roosendaal 1961-1965)

Bezetting:

Pierre Dierks alias Joey Devlin (zang)

John Mens (saxofoon)

Jan Verstraten (basgitaar)

Frank Eikhout (gitaar)

Piet Jongenelen (drums)

Wim Jongenelen (gitaar)

 

Henk van Overveld (slaggitaar) ex- The New Tellstars

Arnold Vink (sologitaar) verving Frank Eikhout

René Elsten (basgitaar) verving Jan Verstraten (later naar X45)

 

Gitaarband uit de omgeving Fortuinstraat / Dr. Heyptstraat. De aanwezigheid van een saxofonist in een Roosendaalse rock-'n-roll band uit die tijd was uniek. Een belangrijke rol voor John Mens op zijn saxofoon was weggelegd in nummers zoals "Red River Rock" van Johnny & The Hurricanes, The Huckle Buck en "Blueberry Hill" van Fats Domino. De broer van zanger Pierre Dierks alias Joey Devlin was sologitarist bij The New Tellstars. Naast het St Josephhuis, Gildenhuis en het Fatimahuis werd er ook regelmatig opgetreden in de regio West Brabant en in België.

 

Arnold Vink volgde Frank Eikhout op als sologitarist, hij was evenals Kees de Both van The Richards de trotse bezitter van een rode sunburst Burns gitaar (type Jazz Split Sound). Iets eerder (omstreeks 1965) werd hij gesignaleerd met een Baldwin Bison gitaar en hij was daarmee de eerste gitarist in Roosendaal, die in het bezit was van een Burns gitaar met zo'n fraaie krul op de kop.

 

Omdat de bandleden met hun kort kapsel halverwege de jaren 1960 "achterliepen" bij de Beatles en de Rolling Stones, werden lange pruiken aangeschaft, waarmee ze nog een aantal keren - tussendoor - hebben opgetreden. Het vertrek van de sologitarist Arnold Vink uit Roosendaal heeft er uiteindelijk toegeleid dat de band ter ziele ging. Curieus te noemen is het feit dat wanneer ze op carnavalsbals speelden een gedeelte van muzikanten van de Red Caps de rockmuziek afwisselde met carnavalsmuziek. Hieruit is met de nodige aanvullingen uiteindelijk de Pettemakers (met o.a. John Mens op klarinet) ontstaan, die gedurende de topjaren van het zaalcarnaval o.a. de muziek van het befaamde "Wit Roosken" verzorgde.