The Losers (Roosendaal

1e bezetting 1965-1966:

Albert Valentijn (sologitaar) ex- The Quickly Jumpers: naar Clark Richard & The Tropical Stars (B)

Jack de Nijs † (gitaar/zang) ex- Tony & his Magic Rhythms

Will Masius (basgitaar) ex- The Moonrockers

Ruud Wenzel (basgitaar) † ex- Tony & his Magic Rhythms; naar The Clover 5

Henk Voorheijen (drums) † ex- The Flames

 

2e bezetting 1966-1967:

Loek Bastiaans (sologitaar) ex- Tony & his Magic Rhythms

Jack de Nijs † (gitaar/zang)

Emile Schwarz (slaggit.) ex- Tony & his Magic Rhythms

Will Masius (basgitaar)

Henk Voorheijen † (drums)

 

In 1965 speelde Jack de Nijs 2 maanden met de Dortse Indo band Tony & his Magic Rhythms in Duitsland. Terug in Roosendaal formeert hij samen met bassist Ruud Wenzel en drummer Henk Voorheyen een nieuwe Roosendaalse beat band THE LOSERS. De talentvolle sologitarist Albert Valentijn afkomstig uit The Quickly Jumpers en Will Masius (2e bassist !) maken de band compleet.

 

Zijn connecties met de grammofoonplatenmij CNR te Scheveningen uit zijn Jack Dens & Swallows periode komen van pas. Hun allereerste single met een zeer aanstekelijke Indo-rock beat bevatte op de A-kant weer een eigen compositie van Jack en wel Since You're Gone. Het is echter vooral het nummer Mexico op de B-kant wat de aandacht trok. We horen hier Jack de Nijs met een zelfgeschreven Engelstalige tekst van dit oorspronkelijk Franse nummer (hit voor Luis Mariano uit 1952) uit de operette 'Le Chanteur de Mexico' (1951). De groep wordt door CNR vrij goed gepromoot in diverse muziekbladen onder de noemer "Beat From Holland". De geruchten willen dat het nummer Mexico een hit in Peru is geweest, maar het is voorlopig nog niet mogelijk gebleken dit met bewijzen te staven. Overigens zou de Zangeres Zonder Naam het liedje in 1969 met een Nederlandse tekst beroemd maken.

 

In 1966 vonden er wat personeelswisselingen plaats. Bassist Ruud Wenzel formeerde zijn eigen band Clover Five. Albert Valentijn vertrok naar België en ging bij Clark Richard & The Tropical Stars spelen. In zijn plaats kwamen de beide ex- gitaristen van de Tropical Stars (en Tony & his Magic Rhythms) met name Emile Schwarz en Loek Bastiaans, die Jack nog kende van zijn Duits avontuur met Tony & his Magic Rhythms, tot het uiteenvallen van de band in 1967 deel uit maken van THE LOSERS. In 1966 werd er nog een 2e single op CNR uitgebracht. Twee originele songs Give Me Time en The Jerkin' Tree.

 

Ca.1966 begint Jack de Nijs ook met zijn eigen impresariaat. Hij regelt de boekingen voor zijn eigen band The Losers en verder o.a. voor The Moz-Arts uit Roosendaal en The Revive (ex- The Rockin' Teens) uit Breda.

 

Discografie:

1965 Mexico / Since You're Gone (CNR UH 9805)

1966 Give Me Time / The Jerkin' Tree (CNR UH 9859)

1966 Give Me Time / The Jerkin' Tree (Ariola 19 082AT) Duitsland

 

Jack de Nijs had met de groep : " Jack Dens & the Swallows " al eens samengewerkt met Addy Kleijngeld, die van die groep de producer was. Jack formeerde in 1965 een nieuwe groep, te weten : " The Losers " en met muzikale kennis en ideeën stapte hij opnieuw op producer Addy Kleijngeld af, van platenmaatschappij CNR, toen nog in Scheveningen.

 

Die was snel overtuigd en er volgden kort na elkaar twee single's, waarvan dit geplaatste nummer afkomtsig is van de eerste. De plaat werd goed gepromoot en uitgebracht in de serie : " Beat from Holland " en die single's zouden later op een LP samengebracht worden onder dezelfde titel.

 

Ook hier weer een ( kleine ) karakteristieke fout, op de single ( zie label ) werd de groepsnaam met dubbel "oo" afgedrukt ...

 

De bezetting was ten tijde van deze opname als volgt :

Jack de Nijs ( zang / gitaar )

Henk Voorheyen ( drum )

Will Masius ( basgitaar )

Albert Valentijn ( gitaar )

Ruud Wenzel ( basgitaar )

 

Jack de Nijs zou later veel bekendheid krijgen als zanger ( en componist ) van Nederlandstalige liedjes. Vanaf begin jaren zeventig trad hij op als Jack Jersey, en scoorde menig top-40 hit. Onder dit pseudoniem schreef en componeerde hij ook het geplaatste nummer.

 

Jaar van opname en uitgave : 1965

Opnamelocatie : BAVO huis te Amsterdam

Tekst en muziek : Jack Jersey ( = Jack de Nijs ) 

Produktie en opnameleiding : Addy Kleijngeld