The Apache Stars (Roosendaal 1962-1964)

Bezetting (bij oprichting 1962):
Ton Klaver (sologitaar)
Bernard van Geel †(slaggitaar)
Cees van de Ven (bas - slaggitaar)
Rene de Jong (accordeon)
Jacques Brouwers (drums)

 

2e bezetting:
Bernard van Geel † (sologitaar)
Frans Veraart (slaggitaar)
Cees van de Ven (bas - slaggitaar)
Jacques Brouwers (drums)

 

De Roosendaalse rock & roll groep The Apache Stars werd in 1962 opgericht. Er werd gerepeteerd in de Blokhut aan de Boulevard Antverpia (achter de Corneliusschool). In mei 1962 deden The Apache Stars voor het voor het eerst mee aan een talentenjacht op vliegbasis Woensdrecht. Ze behaalden de derde plaats met het nummer "Let's Dance" van Chris Montez.

 

In de oorspronkelijke bezetting speelde Rene de Jong op accordeon, maar aangezien dit instrument toen al enigzins als oudbollig werd gezien, werd afscheid genomen van de accordeonist. De repetities werden in een later stadium voortgezet op een zolderverdieping van de St. Georgeschool (Philipslaan). Ze gingen daar om de twee maanden soosavonden organiseren. De soos stond bij insiders bekend als "Het Zolderke" en zo'n 45 tot 50 bezoekers konde naast de muziek van de band ook genieten van een glaasje Cola, Sprite of Fanta. De groepsleden kochten de frisdrank in bij 'Meneer' Bloem, die werkzaam was bij de Coca-Cola Company. Van de baropbrengst werden nieuwe hitsingles gekocht, die men dan in de pauzes van de optredens draaide.

 

Ze deden ook mee aan een talentenjacht in Hotel Central, waar hun eerste prijs bestond uit een grote fles champagne en dit was ook de eerste keer dat de bandleden champagne konden proeven. Verdere optredens waren bij feestelijke gelegenheden zoals trouwpartijen en verjaardagen. Ze kregen ook nog een uitnodiging van een huishoudschool uit Rotterdam om een optreden te verzorgen tijdens een bivak in Oosterhout.

 

De band werd in juli 1964 ontbonden vanwege studie van twee groepsleden. Niemand is nadien nog verder gegaan "in de muziek".