The Andy's (Roosendaal 1963-1965)

The Andy's

Lieke Gabreëls

Dymphie Jongmans

 

The Andy's was een van de drie duo's afkomstig uit het meisjeskoor De Fatimo's o.l.v. Piet Hopmans. Daarnaast had je nog The Corrida's en The Marwills.

 

Alle duo's deden aan talentenjachten mee in de regio. Tijdens optredens werden deze duo's vaak begeleid door plaatselijke gitaargroepen. Met name The Richards, The New Tellstars en The Instigators hadden hier een belangrijk aandeel in.

 

Op 4 april 1964 wonnen zij tijdens de grote talentenjacht in de Kring de 1e prijs in de categorie duo's. De speciale jury van Phonogram en Muziek Expres plaatste The Andy's en The Instigators op de 1e plaats, hetgeen betekende dat zij aan de landelijke finale in Scheveningen mochten meedoen. Die finale vond plaats op zondag 13 september 1964 in het Circusgebouw in Scheveningen. Jos Brink was de presentator gekleed in een zwart pak met opvallende rode sjaal. Johnny Lion & the Jumping Jewels, René & The Alligators, Trea Dobbs en de Engelse zangeres Lulu traden er als bekende artiesten op. The Andy's behaalden de 5e prijs en mochten een proefopname maken in de studio van Tony Dirne in Breda.