The Moonlight Serenaders (Nispen 1950s/1960s)

Bezetting:

Martien van Pul † (saxofoon, trompet)

Jeanne van Pul (accordeon)

Adriënne van Pul (?)

Frans Raijmakers (trompet)

Kees Rommers (?)

 

Amusementsorkest van de fam. van Pul

 

In 1945 werd in Essen de internationale accordeonvereniging Hooger Streven opgericht. Bezieler van deze nieuwe muziekgroep was dirigent Eddy Suykerbuyk, in de streek beter bekend als "den Ede". Jeanne van Pul speelde evenals Ria Schouw uit Oud-Gastel (zie The Flying Stars) accordeon in dit orkest. In de jaren '50 en '60 en was het orkest zelfs vaak te horen op de N.I.R., de toenmalige Belgische nationale radio-omroep. En zelfs op televisie waren ze enkele keren te bewonderen.

 

Jeanne van Pul trad daarna toe tot The Moonlight Serenaders.

 

Steffie van den Oord (1970) is journalist. Ze schreef over Eeuwelingen, een boek vol 'levensverhalen van honderdjarigen' met als titel: "Oud was ik toen ik jong was". Met ook een verhaal over het echtpaar Van Pul, dat in 1944 twee kinderen verliest bij een granaatinslag, en dat te boven komt als het swingende familieorkest The Moonlight Serenaders.

 

Martinus Cornelis Martien van Pul (geboren op 24 november 1908, en toen bijna 103) en Cor(nelia) Suijkerbuijk (toen 95) uit Nispen vierden op 20 september 2011 hun 78e huwelijksdag. Ze woonden nog altijd samen in hun eigen huis aldaar tot aan het overlijden van Martien op 13 februari 2012 als 103-jarige.