The Rocking Devils (Breda 1959-1963)

1e bezetting 1959-1962:

Ton v.d. Pluym (sologitaar)

Peter Nouwens (slaggitaar, leider)

Chiel Gabriëls (slaggitaar)

Harry Aldenhoven (basgitaar)

Nico (Niek) Brokx (drums) naar Johnny Space & his Flying Rockets

Edu Huysman (zang)

 

2e bezetting 1962-1963:

Ton v.d. Pluym (sologitaar)

Peter Nouwens (slaggitaar, leider)

Harry Aldenhoven (basgitaar) naar The Blue Rockin' Stars

Wim Schimmel (drums) ex- The Wild Devil Rockers; naar The Gold Rocking Stars

Edu Huysman (zang)

 

Deze rock-'n-roll groep werd in oktober 1959 opgericht door Peter Nouwens en er werd gerepeteerd in de Bredase St.Jansstraat. Het eerste optreden vond plaats in januari 1960. Zanger Edu Huysman bracht samen met de band het Elvis Presley repertoire op de planken. The Rocking Devils traden regelmatig op in zalen in de Bredase wijk Belcrum, Terheijden en Made. Hoogtepunt voor de groep was een optreden in augustus 1961 als pauzeact tijdens een grote talentenjacht, die tijdens de bierfeesten "Nu Breda" werd georganiseerd door Radio Luxemburg en het teenagerblad Muziek Parade. Winnaars van die avond waren The Hurricane Strings uit Rotterdam. Een ander klapstuk was een optreden in Café-feestzaal Den Bonten Os te Baarle-Nassau.

 

Drummer Nico Brokx begon met een trommel op standaard en één slagbekken, waar hij tijdens optredens al behoorlijk indruk mee maakte. Eind 1962 vertrok hij naar de bekende Bredase Indo-Rock band Johnny Space & The Flying Rockets. Hij werd opgevolgd door de destijds 12-jarige drummer Wim Schimmel. Dat was de zoon van Wim Schimmel Sr., die nog lang heeft samengewerkt met o.a. good old Jantje Canters. Wim jr. vertrok een maand of vier later naar The Gold Rocking Stars.

 

Edu Huysman heeft ook nog een gastoptreden gedaan bij The Blue Rockin' Stars (zie foto daar) als vervanger van de zieke Hans Emmerik. Eind 1963 moest Edu op doktersadvies stoppen met musiceren, wat tevens het einde van The Rocking Devils betekende. Tijdens zijn militaire dienst heeft hij nog wel opgetreden voor de Dienst Welzijnszorg.