The Blue Rockin' Stars (Breda 1960-1965)

Bezettingen:

Charles de Cort † (sologitaar)

Rein Klooster (slaggitaar) 1961-1964 ex- Johnny Space & his Flying Rockets; naar Les Envoyé's

Rien Michielsen (slaggitaar) 1964-1965

Henk de Vries (basgitaar) 1960-1963 naar Les Envoyé's

Harry Aldenhoven (basgitaar) 1963-1965 ex- The Rocking Devils; naar/van Les Envoyé's (1964-1965)

Wil Haneveer †(drums)

Hans Emmerik (zang, slaggitaar)

 

Beknopte biografie door Hans Emmerik

De band The Blue Rockin’ Stars, is begin 1960 als rockband gestart toen Hans Emmerik als zanger zijn kunsten mocht tonen tijdens een repetitie van de band in de onderzaal van het gemeenschapshuis aan de Viandenlaan. Zijn repertoire bestond toen al uit liedjes van Cliff Richard. De bandleden waren zo enthousiast dat hij vanaf dat moment tot de vaste samenstelling ging behoren en een stempel drukte op de stijl die de band later ging spelen. De band stortte zich op het repertoire van Cliff Richard en de Shadows. Er werd drie avonden per week gerepeteerd in de huiskamers van de bandleden.

 

De band bestond toen uit Henk de Vries, basgitarist en leider; Charles de Cort, sologitarist; Rein Klooster, begeleidinggitarist; Wil Haneveer, drummer en Hans Emmerik, zanger/ gitarist. Drie van de bandleden waren afkomstig uit de wijk Haagpoort (omgeving Oranjeboomstraat/ -plein). Zanger Hans Emmerik woonde in de Belcrumpolder, een van de eerste buitenwijken van Breda. Al snel volgde een optreden tijdens de Orangerie van Breda, in een etalage in de Brugstraat, samen met de Bredase band The Rockin' Teens. Daarna volgden vele optredens in Breda en de omliggende plaatsen.

 

In 1961 werd door platenmaatschappij Phonogram, in zaal Regina in Breda, een verkiezing van de Nederlandse Cliff Richard georganiseerd, met als hoofdprijs een optreden in een nachtclub in Eindhoven. Daar zaten in de jury vertegenwoordigers van TV en grammofoonplatenmaatschappijen. Het was tijdens die verkiezing dat Hans Emmerik met de vertolking van ‘Nine times out of ten’ en ‘Please don’t tease’, de titel Nederlandse Cliff Richard had gewonnen. Aardig om te vermelden is het feit dat mededinger Ignas van Swieten, later voetbalscheidsrechter in de eredivisie, zeer teleurgesteld op de tweede plaats eindigde.

 

Ook werd een fanclub opgericht die al snel uit zo’n 400 leden bestond, waarvoor eens per maand werd opgetreden. Later volgden vele optredens: in pauzes van concoursen en talentenjachten, op campings en dansavonden en later ook veel tijdens kermissen in België en o.a. bij Bobbejaanland. Toen de speaker tijdens een optreden in een volle zaal in Den Haag, bij de inzet van het nummer Apache achter gesloten toneelgordijn, aan het publiek vroeg welke band uitgenodigd was, werd door de zaal in koor geroepen: De ….Shadows!

 

Toen de leider Henk de Vries in militaire moest, werd hij vervangen door basgitarist Harry Aldenhoven. Toen Rein Klooster begin 1964 als sologitarist vertrok naar Les Envoyes werd hij opgevolgd door begeleidingsgitarist Rien Machielsen. Harrij van Aldenhoven werd in 1964 ook bij Les Envoyes de opvolger van Henk de Vries, die beroeps werd in Duitsland. Nadat Les Envoyes stopte keerde Harrij terug naar The Blue Rockin' Stars". Zij hebben de laatste jaren tot 1965, met de band nog vele optredens verzorgd.

 

In 1984 werd een reünie georganiseerd t.g.v. de 40ste verjaardag van Hans Emmerik en heeft de band een groot deel van het toenmalige repertoire gespeeld, alsof zij nooit weg waren geweest. In 2002 speelden Hans Emmerik en Charles de Cort (overleden op 7 maart 2006) weer samen met met 3 andere oude rotten uit het Bredase rock- en beat tijdperk: Herman Kroese, Henk van Genderen (o.a. ex- Peter & The Beats, Vader Abraham Showorkest) en Frans Kuijsten (ex- Country Boys, Johnny Space & Flying Rockets) in een gitaarband (Cliff Richard & The Shadows 60's stijl) onder de naam THE BLUE ROCKIN' SHADOWS. Op 25 mei 2008 vond het 'Final Concert' van de band plaats.

 

Met dank aan Hans Emmerik, Rein Klooster en Charles de Cort (†).