1e bezettting: (ex- The Heralds) 1968
Jan Baeten (keyb.)
Jan Marijnissen (gitaar) naar Les Cruches (Tilburg)
Hans de Rooij (basgitaar)
Ben Murawski † (drums)
2e bezettting: 1969-1971
Jan Baeten (keyb., zang)
Jos Bosters (gitaar) ex- The Civilians
Max van Ginneken (basgitaar 1969) naar The Sunny Siders
- Ad van Berkel (basgitaar 1969-1971) ex- Flashback; naar Old Chap
Cees van Erven (drums)
Frans Hendriks (percussie)
- Jan Ripson (tijdelijk)
3e bezettting: 1971-1972
Jan Baeten (keyb., zang)
Henny Boer (gitaar)
Frank Papendrecht (basgitaar) ex- en naar Boll Weevil
Hein Felix (drums)
4e bezettting: 1972-1974
Jan Baeten (keyb., zang)
Marcel Lefebvre (gitaar)
Claude Lefebvre (basgitaar
Didi Leblanc (drums)
Het beroepsorkest Jan Sex Four is ontstaan uit de laatste bezetting van The Heralds. Tot in de tweede helft van 1968 waren The Heralds actief in Duitsland en Nederland. In 1968 veranderden ze de naam in Duitsland in Jan Sex Four. Jan Marijnissen vertrok naar Les Cruches in Tilburg en zowel Ben Murawski (†) als Hans de Rooij stopten als beroepsmuzikant.
Met een nieuwe bezetting ging Jan Baeten verder met o.a Jos Bosters (ex- The Civilans) en Frans Hendriks (de broer van jazz-coryfee Joop Hendriks). De groep speelde hoofdzakelijk in Frankrijk, Zwitzerland en Duitsland op maandcontracten, veelal in de buurt van Amerikaanse legerbases. Een zware crash medio 1971 met de instrumentenbus in Duitsland, waarbij alles in puin lag en behalve de bus niets verzekerd was betekende het einde van deze bezetting.
Na de crash in West-Duitsland ging Jan Sex Four over op een ander repertoire. Eerst werd nog in Nederland, West Duitsland en Frankrijk opgetreden, maar in de laatste bezetting speelde Jan Baeten met de Franse broers Lefebvre en met Didi Leblanc alleen nog maar in Frankrijk.
Intussen ging Jan Baeten in Frankrijk meer en meer ook op de solotour en in 1975 stopte hij als voltijd musicus. Op dit moment treedt hij nog naar enkele keren per jaar op.
Stickers van de band hebben alle ramen en deuren van de Bredase horeca gesierd.