De Snarenbeulen en hun Boys [Wim Laseroms] (Oudenbosch ca. 1958-1961)

Bezetting:

Jan van Rijsbergen (gitaar/zang)

Wim Laseroms (accordeon) naar The Gold Stars, De Charracordi's

Piet van Merriënboer (accordeon)

Jan Laseroms (?)

Sjaak Speek (drums/gitaar)

 

Dit curieuze accordeonbandje is ontstaan 1958/1959 vanuit de accordeonvereniging Con Amore uit Oud Gastel. De oprichter hiervan is de Oudenbosschenaar Wim Laseroms. Later werd de naam gewijzigd in de naam “Johnie (met één N) and the Swing Specials. Men trad regelmatig op in café Kerkzicht te Zegge en er waren ook optredens o.a. bij café Marieke in Zundert tijdens het Bloemencorso en in Molenschot. Omstreeks 1960/61 werd de band ontbonden en speelde Wim Laseroms o.a. bij “The Gold Stars” met drummer Kees Fens en accordeonist Piet Akkermans (Piet richtte in 1966 samen met drummer Piet Heijnen De Pedro's in Oud Gastel op), men speelde op kermissen, bruiloften en partijen.

 

Eind 1961 startte Wim samen met Kees van de Broek het accordeonduo The Charraccordi’s. Hun eerste optreden was tijdens de Amilto-feesten te Etten-Leur. Op 27 oktober 1963 wonnen zij in Roosendaal het West-Brabants songfestival in de categorie duo’s (The Flying Notes werden 4e). Bij wijze van beloning mochten De Charraccordi’s twee maanden later optreden in het Gildehuis te Roosendaal, tijdens een programma met Anneke Grönloh en Rob de Nijs als voornaamste attracties. Het jaar daarop nam hun bekendheid verder toe door een optreden in het KRO-radioprogramma “Springplank”. Tijdens de kermisdagen vielen De Charraccordi’s steevast te beluisteren in de Korenbeurs aan de Fenkelstraat. Daarnaast verzorgden zij o.a. ook de muzikale omlijsting van het cabaret “Lachen is Troef” van de familie Van Merode; iets wat eerder gedaan was door The Tomico’s.

 

Omstreeks 1966/67 ontstond vanuit de fanfare FCO uit Bosschenhoofd het Echo Trio met Wim Laseroms (accordeon), Jan Magielse uit Oudenbosch op drums en Dré Koevoets uit Bosschenhoofd op trompet en saxofoon. Men speelde net als de bovenstaande groepen op kermissen, carnaval, bruiloften en partijen. Vaste speeladressen waren café van Oosterhout in Hoeven (kermis) en de andere café’s te Hoeven (carnaval). Tevens in Fidei et Arti te Oudenbosch. In 1970 werd de groep ontbonden.         

 

Bronnen:

  • Wim Laseroms - informatie en foto's
  • Muzikaal Oudenbosch in de jaren 60 door Kees Heskens en Bernard den Braber. Uitgave Heemkundige Kring Broeder Christofoor (Jaarboek 2016).