The Sonny Boys (Essen 1966-1973)

Bezetting 1966-1967:

Tony van Dorst (gitaar)

Harry Balemans (gitaar/zang)

Gerard van Doren (toetsen)

Kees Verhulst (drums) naar The Mini-Stars

- Joke van Osch (zang)

Bezettingen 1967-1973:

De gebroeders Armand en Etienne Nelen en hun zus Lilianne van  The Morning Stars sloten zich medio 1967 aan bij de reeds bestaande beatband The Sonny Boys uit Essen.

 

De groep speelde voornamelijk in de Belgische Noorderkempen, maar er werd vaak over de grens opgetreden en met name in Nispen (Zaal Verhoeven/Sociëteit People Relax)) waren ze regelmatig te vinden. In 1969 werd ook hun eerste single "Midnight Train" (een compositie van Armand Nelen) uitgebracht.

The Sonny Boys ging zich meer toeleggen op pop en (hard) rock en een hoogtepunt van de groep was ongetwijfeld hun lange live uitvoering van Suzy Q (met een mix van Creedence Clearwater Revival/Iron Butterfly invloeden) waarbij de bandleden zich konden uitleven in lange improvisaties. Ze investeerden enorm veel in hun geluidsinstallatie (o.a. London City boxen) en lichtshow. Tevens waren ze een van de eerste bands in de grensregio West-Brabant met een eigen mengtafel en geluidsman.

 

De laatste bezetting van The Sonny Boys gooide in 1973 na zakelijke problemen de handdoek in de ring, maar ze maakten medio 1974 een herstart als popgroep Splendid

 

Discografie:

1969: Midnight Train / You and Me (Flora Records 127)

1970: Someone Like Me, Someone Like You / Baby, Please Don't Cry (Flora Records142)

1973: Boom! Boom! Boom! / It Ain't No Use To Cry Baby (Park BP 1059) NL Basart